ניהול בתים משותפים הפך כבר מזמן משליחות חשובה של אנשים מעורבים למטלה מעיקה שאיש מדיירי הבניין אינו רוצה לקחת בה חלק. על הסיבות שהביאו לכך ניתן לכתוב מאמר סוציולוגי שלם המתאר את תהליכי התפתחות האגואיזם בחברה הישראלית, אך הפעם נתרכז ביתרונותיו של הניהול המקצועי. מנהלי דניה אחזקות מסבירים.


danya_2_450ניהול חיצוני – כן או לא
העברת ניהול הבניין לידי חברת ניהול ואחזקה כרוכה בהשקעה כלכלית מסוימת של בעלי הדירות בבניין, וזו הסיבה היחידה שבגללה ישנה התלבטות לעיתים האם להעביר את ניהול הבניין לידי חברה מקצועית או לא. פרט לסוגיה הכלכלית, ניהול בתים משותפים על ידי חברה מקצועית יכול רק לתרום לבניין ולאיכות החיים של דייריו.


רשימת יתרונות חלקית
היתרונות לניהול המקצועי הם רבים, בחרנו להדגיש כמה יתרונות חשובים במיוחד:

  • חוסר הנכונות של הדיירים להיות מעורבים בועד ותפקודו של הועד מחוסר ברירה עשוי להביא לחוסר תשומת לב והזנחה של הבניין, תגרום, בסופו של דבר, לירידה בערך הנכס.
  • ניהול בית משותף מצריך ידע רב ותשומת לב לפרטים רבים, תוך דאגה בלתי נפסקת בהיקף של כמה שעות עבודה ביום. האם ועד בית מתנדב אכן יכול לעמוד בכך?
  • בניית מגדלי מגורים והגדלת מספר הדירות בכל בניין הפכו את ניהול הועד למשימה בלתי אפשרית כמעט, ובהחלט עדיף לתת לחברה מקצועית לעסוק בכך.
  • סכסוכי שכנים מעמידים את חברי הועד במצב לא נעים ולא קל, בעוד חברה חיצונית מתייחסת לעניין בצורה אובייקטיבית ובלתי תלויה.
  • קשיי גביית כספי הועד, אחת הבעיות הקשות שנתקלים בהן חברי הועד, אינם קיימים כאשר מדובר בחברה מקצועית, וכולם מוסרים את הכסף מראש לחברה. 
  • ההתנהלות הכספית של החברה שקופה וברורה לדיירים והם יכולים לקבל דיווחים בכל עת.

 

האם יש יוצאים מן הכלל?
בכל כלל יש יוצאים מן הכלל, ולכן אם אתם גרים בבניין שיש בו פחות מעשר דירות, אתם מכירים את הדיירים שנים רבות ויש ועד חזק שדאג לכל הפרטים, כנראה שאין לכם צורך להעסיק חברה מקצועית של ניהול בתים משותפים. בכל מקרה אחר כדאי ועדיף, לטובת כל הדיירים, להעסיק חברה מקצועית שתנהל עבורכם את אחזקת הבניין.

{#
לדייר קיים לחץ כאן
#}