ועד הבית החליט להתפטר? איך לבחור חברת ניהול לבניין?
הסולידריות החברתית חלפה מן העולם, ועימה גם הרצון להתנדב אל וועד הבית. מדובר בתפקיד כפוי הטובה שעוד משחר ההיסטוריה מנסים כולם לחמוק ממנו, אם בשל העובדה שהוא גוזל נתח נאה מזמן האיכות בקרבת טכנאים ואינסטלטורים, ואם בשל היותו כרוך בסכסוכים עם שכנים סרבני תשלום, והמסקנה המתבקשת בנסיבות הללו היא התקשרות עם חברה חיצונית.
השאלה המתעוררת היא "איך לבחור חברת ניהול לבניין?" אנשי המקצוע מבית דניה אחזקות, חברה ותיקה ומקצועית המתמחה בניהול ואחזקת בתי מגורים, מציינים שבעשור האחרון מסתמנת מגמה שבה יותר ויותר בתים משותפים פונים לחברות אחזקה לצורך הניהול של הנכס והאחזקה השוטפת, החל מגביית מסי הוועד ועד לשיפוץ הלובי וסיוד הגג.
הבטיחו הרים וגבעות, אך נעלמו ביום בהיר...
מבית דניה אחזקות מסבירים שהשאלה "איך לבחור חברת ניהול לבניין?" מקבלת חשיבות בעיקר לאור העובדה שמדובר בתחום פרוץ שאין בו קריטריונים חוקתיים ברורים ומחייבים. הדבר מוביל לא פעם לפערים משמעותיים בין ציפיות הדיירים לרמת השירותים שהחברות הללו מספקות, וכבר אירעו מקרים של חברות אשר הבטיחו הרים וגבעות, אך נעלמו ביום בהיר, תוך שהם מותירים את הדיירים ללא כסף וללא תמורה.
מבית דניה אחזקות מציינים שבטרם הפקדת ניהול הבית בידי חברת אחזקה, יש לקחת בחשבון שקיימים אינספור מכשולים משפטיים שמומלץ לבחון בטרם החתימה על החוזה, זאת במטרה למנוע מהדיירים מצב שבו הם מגלים באיחור שהם למעשה כבולים בחוזה אחיד אשר אינו עונה לצורכיהם הספציפיים. על כן, כבר מומלץ להעביר את החוזה לעורך דין לעיון, כבר במהלך ההתקשרות הראשונית עם חברת הניהול.
רשימת שירותים ותיאום ציפיות עם החברה
נקודה אחרת ששווה התייחסות בכל הנוגע לשאלה איך לבחור חברת ניהול לבניין? היא עניין התשלום. חשוב במהלך המשא והמתן עם חברת הניהול להתעקש על תשלום במתכונת חודשית קבועה ולסרב למתן סכום גדול לתקופה ארוכה מראש, זאת בכדי למזער את הפגיעה במקרה שהחברה נעלמת.
נושא חשוב נוסף שיש לשים עליו את הדעת בטרם ההתקשרות עם חברת האחזקה נוגע לרשימת השירותים שמציעה החברה ותיאום הציפיות עימה. מומלץ לרדת עד לפרטי פרטים בכל הקשור לחובותיה של החברה, היקף פעילותה, תדירות מתן שירותי הניקיון ומצב הקופה, לרבות דיווחים תקופתיים. ועל מנת להוביל את הפרוייקט של ניהול ואחזקה יש להצטייד בעורך דין מקרקעין בעל ניסיון.
גם נושא הביטוח הנו מרכזי, וחשוב לוודא ולעגן בחוזה ההתקשרות את גבולות האחריות של חברת האחזקה מבחינת הכיסוי הביטוחי, לרבות הכיסוי הביטוחי של העובדים המועסקים בבניין מטעמה.